fbpx

He de canviar els amortidors del meu cotxe?

Amortidors Cotxe Taller Mecànic

He de canviar els amortidors del meu cotxe?

El més important quan estem al volant és la seguretat i una bona manera per prevenir accidents és fer revisions periòdiques al nostre vehicle.

Segons la DGT, els cotxes que tenen 10 anys o més són més perillosos que un model nou i, tot i que no ho sembli, els amortidors hi influeixen.

Què són els amortidors?

Els amortidors uneixien el xassís del cotxe amb el pneumàtic. A part d’ajudar-nos a tenir una conducció còmoda, també ens protegeixen de cops i altres moviments bruscos del vehicle.

Com puc saber que els meus amortidors estan en mal estat?

Els principals fabricants diuen que un amortidor està al 100% entre els 30.000 i els 40.000km. Això no vol dir que un cop arribats a aquest quilometratge haguem de canviar-los immediatament però a partir dels 70.000km hem de vigilar.

Notareu que la suspensió falla si el vehicle perd estabilitat a les corbes i al frenar o els pneumàtics es desgaten irregularment.
Per comprovar-ho pots recolzar-te al capó i aixecar-te de cop. Si el cotxe només puja, cap problema però si el cotxe puja i rebota avall… és posible que els amortidors estiguin en mal estat.

Tot i que la millor manera de comprovar-ho és anar a un taller mecànic de confiança per fer una revisió al vehicle.
Si penseu que el vostre cotxe pot tenir problemes amb els amortidors, el Taller Marino té la maquinària i l’experiència que necessiteu.El proper Dijous 7 estarem tancats.